Чому в РФ мовчать про С-500 «Прометей»: де подівся протиракетний комплекс

Підпишись на нас:

Розробка протиракетного комплексу С-500 «Прометей» почалася в Росії ще в 2010 році. Виготовлення тоді мало коштувати від 700 до 800 млн доларів, а в 2023 році ціна зросла до 2,5 млрд доларів. Чому зараз не чути про цей комплекс, який мав обороняти Москву, розповідає Defense News.

В серпні поточного року міністр оборони РФ Сергій Шойгу відвідав завод «Алмаз-Антей». Він спеціалізується на виробництві засобів ППО:  С-300, С-350 та С-400. Про систему С-500, яка має найбільший радіус дії нічого не було повідомлено. Нагадаємо, що серійне виробництво повинно було розпочатися ще в 2018 році, але цього не відбулося.

Сергій Шойгу наголошував про ефективність застосування С-300, С-350 та С-400 проти України, але про «Прометей» все тихо. Defense News зі своїх джерел дізналося, що виробничі процеси на заводі активізувалися, але є відчутний брак всіх складових. І це не тільки щодо деталей, але й обладнання та працівників. Це актуально для пускових та РЛС-станцій, бо виробництво залежить від Заходу. А зенітні ракети виготовляються більш просто власними силами.

Згадки про  С-500 «Прометей» є в 2021 році, коли була заява про отримання ЗС РФ першого комплексу С-500. Експерти заявляли, що він був без можливості виявлення поза атмосферних цілей. В РФ називають «Прометей» унікальним та кращим за американську систему THAAD. В державній програмі РФ передбачено, що в 2027 році протиракетний комплекс С-500 таки буде створено. А про існування першого екземпляру доказів немає.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: