Як змінити колесо в машині та не нанести собі шкоди

Підпишись на нас:

На перший погляд немає нічого складного у заміні колеса, проте всюди є свої нюанси. Цей процес не потребує особливих умінь, але це не означає, що до цього не потрібно відноситися відповідально. Часто навіть досвідчені водії при зміні колеса припускаються помилок.

Щоб уникнути травм та пошкоджень автомобіля рекомендуємо прислухатися до наступних порад.

  • Спочатку знайдіть рівну поверхність, адже на нерівності домкрат може зіскочити.
    Обов’язково первіре тип покриття, адже від цього залежить надійність та безпека при зміні колеса. На м’якій землі домкрат просто почне провалюватися. Якщо поруч немає твердої поверхності, спробуйте знайти дощечку, щоб підкласти під домкрат.
  • Для того, щоб не потрапити у безвихідну ситуацію десь серед поля, перед виїздом перевірте наявність в багажнику домкрата, балонного ключа та накачаного запасного колеса. Деякі моделі авто не комплектуються “запаскою”, але у комплекті має бути спеціальний компресор з балоном ремонтної рідини.
  • Мало кому відомо, але кожний автомобіль має місце для встановлення штатного домкрата. Зазвичай вони розташовані знизу порогів, в передній та задній частині з обох боків. Там розташовані невеликі вушка, в які вставляється майданчик домкрата. В цих областях автовиробники використовують товстіший метал, який з легкістю витримує вагу авто. Якщо ви вирішите підняти автомобіль в іншому місці, то ризикуєте зігнути поріг.
  • Обов’язково перестрахуйтеся перед тим, як лізти під машину. Підкладіть під колеса камінець, затягніть ручник, зняте колесо покладіть під ходову частину авто – це убезпечить вас в разі непередбачуваної ситуації.
  • Перед підйомом авто на домкраті – обережно зірвіть болти. Спочатку балонним ключем трохи розкручуєте кожен болт на колесі, а вже потім піднімайте автомобіль.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: