ЗСУ вперше показали нове британське ППО: вже знищено 28 цілей

Підпишись на нас:

Новітню ППО отримала Україна від Великої Британії, систему вже випробували на ділі та надали коменти з приводу роботи ЗРК.

ЗСУ вперше показали нове британське ППО: вже знищено 28 цілей

Вночі 12 жовтня окупанти запустили у бік України 33 дрона-камікадзе типу Shahed-131/136. Збиттям ворожих БПЛА займались в 6 регіонах і, як результат, було знижено 28 цілей.

Як стверджують в Повітряних Силах, на одному із зафіксованих відеороликів показано роботу імпровізованого британського ЗРК під ракету «повітря-повітря» AIM-132 ASRAAM.

Вперше про наявність в Україні цих ЗРК стало відомо влітку цього року. Про це писала британська газета The Times із посиланням на слова анонімного українського офіцера.

ППО AIM-132 має стрімкий старт та водночас компактні габарити: стартова маса – усього 88 кг, довжина фюзеляжу – 2,9 метрів.

ЗСУ вперше показали нове британське ППО: вже знищено 28 цілей

При старті з літака дальність пуску AIM-132 може сягати до 25 кілометрів, тому цілком ймовірно, що при старті з наземної пускової дальність стрільби може складати до 10 кілометрів. Система може пускати ракети без вмикання РЛС, із розрахунку, що інфрачервона ГСН наводиться на тепловий слід цілі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: