Крадіжка каталізаторів принесла сім’ї 38 млн доларів та тюремний термін

Підпишись на нас:

Троє родичів із Сакраменто (США) визнали себе винними в участі в крадіжках, внаслідок яких було викрадено каталітичних нейтралізаторів на приголомшливу суму – 600 мільйонів доларів.

Подробиці

За даними прокурори, брати Тоу Сью Ванг (32 роки) та Ендрю Ванг (28 років) разом зі своєю мамою Монікою Муа (58 років) скуповували крадені каталітичні нейтралізатори у місцевих злодюжок і відправиляли їх на металопереробний завод до Нью-Джерсі DG Auto Parts LLC (DG Auto).

На цьому сім’я заробила 38 мільйонів доларів. Впіймали ж їх завдяки підозрілим банківським переказам.

Деякі метали, що містяться в каталітичних нейтралізаторах, цінуються дорожче за золото, і вартість їх постійно зростає. На чорному ринку США ціна каталітичних нейтралізаторів може перевищувати 1000 доларів за штуку. Для того щоб вкрасти каталізатор, потрібно не більше хвилини. Не дивно, що там люди ризикують цим займатися.

Що стосується Ендрю Ванга та Моніки Муа, то їм загрожує до п’яти років ув’язнення. Тоу Сью Ванг може «присісти» на строк від 5 до 20 років і отримати штраф від 250 000 до 500 000 доларів за кожним пунктом звинувачення (а всього 40).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: