Як роблять бізнес під час війни в Україні: митники перешкодили ввезенню преміальних авто під виглядом гуманітарної допомоги

Підпишись на нас:

На сторінці Львівської митниці в мережі Facebook опублікували допис про інцидент, який трапився цими днями. На прикордонному пункті пропуску «Грушів-Будомєжу» у Львівській області були спроби провести преміальні кросовери Audi Q7, BMW X5 і Porsche Cayenne під виглядом гуманітарної допомоги. Сумарна вартість становила 700 000 грн.

51-річний водій з Рівненської області надав митникам лист з благодійної організації, повідомивши, що BMW X5 на автовозі є гуманітарною допомогою. При ретельному огляді виявилося, що є митна декларація з Латвії і «благодійник» став власником автомобіля за 113 000 грн. Авто прямувало на автовозі з Клайпеди на адресу водія.

Конфісковане BMW X5

Пізніше ще один 20-річний мешканець Рівного намагався ввести в Україну відразу два кросовери: Audi Q7 і Porsche Cayenne. На руках була декларація, в якій одержувачем гуманітарної допомоги був один із київських благодійних фондів.

Автомобілі вилучені та справи будуть розглянуті в суді. Скоєні порушення належать до ч. 1. Ст. 483 Митного кодексу України (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). Окрім конфіскації автомобілів за рішенням суду порушникам можуть назначити штраф в розмірі 100% вартості цих авто.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: