Представили гібридний літаючий автомобіль Aska A5 з вертикальним зльотом і посадкою

Підпишись на нас:

На виставку 2023 CES нова компанія Aska Group з Каліфорнії привезла свій новий літаючий автомобіль Aska A5.

Подробиці

Літаючий автомобіль вже був навіть попередньо проданий прямо під час презентації із заставою в 5000 доларів США, а офіційна ціна, як очікується, становитиме 789 000 доларів США.

Aska A5 — це літаючий автомобіль eVTOL (електричний апарат вертикального зльоту та посадки). Теоретично він може злітати та приземлятися будь-де, куди може дістатися гелікоптер, і він навіть більш гнучкіший в цьому плані через габарити. Коли Aska A5 рухається по землі, крила втягуються, габаритні розміри еквівалентні позашляховику, і в водія не виникне ніяких труднощів з керуванням.

З точки зору інтер’єру, стиль досить високотехнологічний, а також повний екранів, що трохи нагадує стиль Mercedes-Benz EQS. Розділений екран і навігація в реальному масштабі тут є проблемою.

Крім того, автомобіль також має віртуальну кнопку перемикання передач при їзді “PRND” і  “V, F” для польоту. Кермо нагадує штурвал і виконано в стилі Tesla Yoke. Чотири місця можуть задовольнити потреби щоденних поїздок.

Цей автомобіль використовує гібридну систему збільшеного радіусу дії. При русі по суші максимальна швидкість може досягати 113 км/год. Виробник не розголошує дальність ходу даного автомобіля, але, посилаючись на неофіційну інформацію, можна припустити, що це близько 600 кілометрів.

Звичайно, суть літаючої машини полягає в польоті. Він оснащений 6 пропелерами. Коли літаюче авто піднімається на певну висоту, крила з обох сторін можуть змінювати кути, щоб завершити політ. Відстань польоту в повітрі становить 402 кілометри. Не хвилюйтеся, якщо в повітрі трапиться раптова механічна несправність. Машина оснащена парашутом, який можна використовувати в екстрених випадках для забезпечення безпечної посадки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: