Українські військові почали використовувати міномети Scorpion, які встановлені ​​на Land Cruiser

Підпишись на нас:

Новий 120-мм мобільний мінометний комплекс був помічений на озброєнні українських військових під час операції проти російських військ у Харківській області.

Подробиці

Як повідомляє «Мілітарний», Збройні сили України почали використовувати американські самохідні міномети «Скорпіон».

Конкретні подробиці щодо дислокації та кількості використовуваних мінометів Scorpion залишаються невідомими.

Ці самохідні гаубиці зіграли вирішальну роль у відбитті недавньої атаки на Іванівку Харківської області. Українські сили, включно з елітним спецпідрозділом «Кракен», успішно зірвали значне вторгнення російських військ. Гаубиці «Скорпіон» зіграли ключову роль в їх успішному захисті.

Scorpion — 120-мм самохідна гаубиця, встановлена ​​на модифікованому шасі підвищеної прохідності Land Cruiser. По суті, це локалізована версія іспанської самохідної 120-мм гаубиці Alacran виробництва Global Military Products. Така ж система була обрана для українських мінометів під позначенням «Барс-8ММК».

Scorpion має повністю цифрову систему керування вогнем, що забезпечує автоматичне наведення та швидке перенастроювання після кожного пострілу, забезпечуючи відхилення не більше 2 метрів на кілометр.

Однією з його ключових переваг є висока мобільність. Вся система може бути розгорнута всього за 30 секунд, а екіпаж може залишити свою позицію менш ніж за 20 секунд після стрільби.

Мінометна система «Скорпіон» має дальність стрільби до 8 кілометрів і підтримує темп стрільби до 12 пострілів на хвилину.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: