Росія випробувала нову самохідну гаубицю

Підпишись на нас:

Російські державні ЗМІ нещодавно оприлюднили кадри випробувань новітньої самохідної гаубиці 2С43 «Мальва».

Подробиці

Нова російська артилерійська система калібру 152 мм встановлена ​​на колісному шасі 8×8 виробництва Брянського автомобільного заводу. Розроблено в рамках науково-дослідної програми «Набросок».

Основним озброєнням системи є 152-мм нарізна гаубиця 2А64 з довжиною ствола 47 калібрів, ідентична самохідній гаубиці 2С19 «Мста-С».

Колісна самохідна артилерійська платформа забезпечує більшу маневреність порівняно зі своїми гусеничними аналогами, водночас має подовжений термін служби та нижчі експлуатаційні витрати. Час, необхідний для розгортання, переміщення та захоплення цілей, значно скорочується порівняно з буксируваною артилерією або гусеничними системами.

«Мальва» має можливість запускати кілька снарядів для одночасного удару (MRSI) і вони досягають цілі одночасно. Набір бортового обладнання оптимізує поводження з боєприпасами та забезпечує автоматизоване керування вогнем. Крім того, гаубиця оснащена автономною силовою установкою, яка подає електроенергію на позиції.

«Мальва» може проїхати до 1000 км по дорогах загального користування без дозаправки завдяки повному приводу та потужному дизельному двигуну, що дозволяє їй ефективно долати бездоріжжя. Її також можна перевозити в транспортному літаку Іл-76, завдяки чому дана артилерійська система швидко розгортається на великі відстані.

Ще в серпні російський оборонно-технологічний конгломерат «Ростех» оголосив про укладення контракту на початок виробництва першої партії передової 152-мм самохідної гаубиці 2С43 «Мальва» для збройних сил Росії.

Мальва вже пройшла державні випробування. Зараз налагоджено її серійне виробництво. Перші зразки будуть доставлені у війська в найближчі місяці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: