Данія надає Україні нову військову допомогу, яка включає танки Т-72 і БМП-2

Підпишись на нас:

26 жовтня 2023 року уряд Данії оголосив про значний пакет військової допомоги для України.

Подробиці

За даними Міноборони Данії, в пакет вартістю 3,7 мільярда датських крон (приблизно 520 мільйонів доларів) входять танки Т-72ЕА, БМП-2, артилерійські снаряди, безпілотники та стрілецька зброя. Крім того, пакет включає інженерні та евакуаційні машини, співфінансовані Німеччиною. Міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен заявив, що зміст цього пакету було прийнято після консультацій з його українським колегою Рустемом Умеровим у Києві на початку цього тижня.

Це не перший випадок, коли Данія підтримує Україну в боротьбі з російською агресією. З початку широкомасштабного російського вторгнення Данія вже надала Україні 2,3 млрд доларів військової допомоги та 354 млн доларів цивільних внесків. Данія також є однією з небагатьох країн, які взяли на себе зобов’язання забезпечити Київ винищувачами F-16, які дуже затребувані.

Міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен підкреслив, що ця пожертва є сильним сигналом як Україні, так і Росії.

Пакет допомоги також включає підтримку Комплексного пакету допомоги НАТО, який координує нелетальну оборонну допомогу Києву, а також спільного плану закупівлі артилерійських снарядів ЄС. Міністерство оборони Данії уточнило, що ця пожертва не матиме миттєвих наслідків для оборонної організації країни.

Т-72ЕА зберіг оригінальну конструкцію Т-72, з сидінням водія спереду, баштою посередині, силовим агрегатом позаду. Він оснащений системою основного озброєння, що складається з 125-мм гармати 2А46 у поєднанні з автоматичним заряджанням. Танк також оснащений 7,62-мм спареним кулеметом. Схоже, що 12,7-мм кулемет, встановлений на командирській башточці, був видалений через інтеграцію ERA (Explosive Reactive Armor) на даху вежі.

Серед удосконалень Т-72ЕА має нову систему радіозв’язку, нову цифрову приладову панель для водія, нові системи нічного бачення, тепловізійну камеру та лазерний далекомір Eye-Safe. Двигун також був модернізований, збільшивши потужність з 780 до 840 кінських сил.

Таким чином, цей модернізований танк пропонує кращу мобільність, покращені можливості вогню та підвищений захист порівняно з оригінальною моделлю. Він особливо підходить для поточних потреб України, пропонуючи збалансоване поєднання вогневої потужності, захисту та мобільності.

За наявною інформацією, допомога розподілятиметься трьома траншами протягом наступних років. У 2023 році Україна отримає допомогу в розмірі 4,3 мільярда крон, потім 1,4 мільярда в 2024 році і 52 мільйони в 2025 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: