В Україні випустили першу вітчизняну машину для розмінування

Підпишись на нас:

В Харківській області створюють машини для розмінування вітчизняного виробництва, після чотирьох місяців випробувань дослідного зразка, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Подробиці

Нова розмінувальна машина є «першою нашого харківського виробництва», — написав Синєгубов у своєму Telegram-каналі. За його словами, зараз в області дев’ять протимінних машин, але це перша з України.

В Україні випустили першу вітчизняну машину для розмінування За словами голови області, 16-тонна машина має механіку, яка дозволяє швидко ремонтувати та замінювати пошкоджені частини навіть після попадання на протитанкову міну.

«Прототип проходив випробування протягом чотирьох місяців. Тож ця машина пройшла випробування в бойових умовах і на собі підірвала понад 300 протипіхотних мін», – сказав Синєгубов.

Транспортний засіб працює дистанційно з відстані 300 метрів, щоб уникнути поранень від осколків, і має чотири камери для контролю, повідомили в його офісі. Він може знешкодити 95% усіх мін і буде розгорнутий в одній із найбільш «забруднених» територій після навчання оператора.

Міністр цифрових технологій Михайло Федоров заявив цього тижня , що Україна також випробовує власний дрон-розміновувач ST1. За його словами, безпілотник працює в чотири рази швидше за людину і надсилає саперам дані в реальному часі.

Дрон-розміновувач ST1

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: