Збройні сили Швеції отримують нові броньовані машини Patria

Підпишись на нас:

У четвер Управління матеріально-технічного забезпечення оборони Швеції (Försvarets materielverk, FMV) офіційно передало збройним силам Швеції перші нові шестиколісні броньовані машини Patria, які в країні називатимуть Pansarterrängbil 300.

Подробиці

Під час церемонії, що відбулася в Кварні минулого четверга, FMV представила першу партію з 20 броньованих всюдиходів для військового транспорту Patgb 300A для збройних сил Швеції.

Йохан Лампінен, керівник відділу броньованих всюдиходів у FMV, заявив з приводу доставки довгоочікуваних машин збройним силам Швеції.

«Ми пишаємося тим, що передаємо цю довгоочікувану машину збройним силам Швеції», — сказав Лампінен.

Проект придбання Patgb 300A було прискорено: у квітні 2023 року FMV підписала контракт із фінською компанією оборонної промисловості Patria Land Oy. Контракт передбачав поставку 20 машин разом із системними матеріалами, такими як запасні частини, польові комплекти та навчальні пакети для збройних сил Швеції.

Лампінен зазначив, що першу машину разом із навчанним комплектом уже доставили в червні, а останні машини передадуть збройним силам Швеції на початку листопада цього року.

Швидкому процесу придбання матеріально-технічного забезпечення сприяло кілька факторів. По-перше, Швеція у співпраці з Фінляндією та Латвією була частиною міжнародної програми співпраці під назвою Common Armored Vehicle System (CAVS). Ця програма спрямована на спільне дослідження, розробку та закупівлю нової броньованої техніки.

Іншим суттєвим фактором було фінсько-шведське партнерство, коли фінські збройні сили виділяли Швеції свої виробничі «інтервали» для виробництва Patgb 300. Третім фактором було уникнення специфічних для Швеції вимог, що могло призвести до подовження термінів виконання та збільшення витрати як на розробку, так і на закупівлю.

Військовотранспортні броньовані всюдиходи, поставлені на цьому початковому етапі, є частиною попередньої серії, яка передує майбутньому проекту серійних закупівель. Метою серійних закупівель є поставка приблизно 350 транспортних засобів для збройних сил Швеції в період з 2024 по 2033 рік.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: