Новітня розробка окупантів: комплекси «Былина» удосконалять російські РЕБ

Підпишись на нас:

Окупанти планують запустити на території окупованих районів автоматизовані системи управління бригадами радіоелектронної боротьби РБ-109А «Былина». Цими планами поділилась російська платформа «Военное обозрение».

Новітня розробка окупантів: комплекси «Былина» удосконалять російські РЕБ
Комплекс «Былина» є об’єднаною системою десятки засобів РЕБ: «Леєр-2» і «Леєр-3», Р-330 «Житель», «Тирада-2», «Лорандит», «Диабазол», «Палантин». Комплекс також включає в себе п’ять високопрохідних вантажівок.

Новий комплекси удосконалений, а тому швидко реагує та виявляє цілі та аналізує найкращі методи їх усунення. До ще однієї переваги «Былины» відносяться швидка функція передачі розвідданих між підрозділами окупантів. Комплекс може виявляти радіостанції, РЛС і системи зв’язку, літаки дальнього радіолокаційного виявлення, кораблі, катери і навіть супутники противника.

Однак наразі цей комплекс на фронті не помічений. Дані надані Інститутом вивчення війни (ISW) зі США.

По перше застосування комплексу «Былина» стало відомо у 2017 році. Його було використано під час навчань «Запад-2017», а російські воєнкоми покладали на нього багато надій.

Станом на 2023 рік відомо, що ці комплекси ще перевіряють на витримку, тож очікувати їх офіційного постачання варто лише в 2025 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: