Цю дію має зимою робити вранці кожен водій для економії палива

Підпишись на нас:

У зимовий сезон, особливо в морозний та сніговий, автомобіль витрачає більше пального. Це зумовлено прогріванням двигуна та роботою обігрівача. Але витрату палива можна трохи знизити завдяки одній нескладній «ранковій» процедурі.

Подробиці

Більшість автомобілів знаходяться всю ніч на стоянці просто неба, і вранці на його даху може утворитися «шапка» від снігу, що випав. Як правило, водії обмежуються скиданням снігу тільки з лобового скла, забуваючи про дах. Це в корені невірний підхід, тому що тоді і вага трохи зменшиться, а аеродинаміка автомобіля покращає.

Причому обидва фактори позитивно позначаться на зниженні витрати палива. Тому не забувайте зчищати всі наслідки снігопаду з даху машини. Економія пального, це лише один привід, чищення даху від снігу гарантує безпеку. Справа в тому, що під час руху автомобіля опади можуть злетіти на лобове скло, але якщо їх прибрати, то ризик непередбачених ситуацій знизиться.

Варто також подбати про оздоблення багажника – у ньому не повинно бути жодних зайвих речей, важких інструментів та інших предметів, включаючи будматеріали. Чим менше мотлоху знаходиться у багажному відділенні, тим нижче буде навантаження на транспортний засіб, як наслідок — економія палива. Крім того, періодично перевіряйте тиск у шинах. Купуйте тільки якісне пальне та моторне масло, яке не повинно мати високу в’язкість.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: