За кермо напідпитку дозволено: суд виправдав п’яного водія

Підпишись на нас:

Згідно українського законодавства, власники електроскутерів потужністю до 3 кВт(4,08 к.с.) не мають проходити реєстрацію даного транспортного засобу. Тому і водії цих засобів руху не підлягають під вимоги, котрі мають дотримуватись інші учасники дорожнього руху.

За кермо напідпитку дозволено: суд виправдав п’яного водія
Нещодавно одного з водіїв електроскутера потужністю 450 Вт (0,6 к.с.) зупинила поліція та звинуватила чоловіка у відсутності посвідчення водіїв категорії А1. Також на чоловіка хотіла виписати штраф за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Однак громадянин знає закони і зауважив, що йому не потрібні документи, адже він керує електроскутером законно. Все таки поліціянти склали на чоловіка протокол на суму 20 340 грн. Чоловік звернувся до суду, де було визнано його правоту. Суд визнав, що до водія електроскутера не можуть застосовуватися вимоги щодо проходження огляду на стан алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Справа в тому, що в Україні електроскутери до 3 кВт не відносяться до технічних засобів, що потребують наявності водійського посвідчення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: