Україна отримала французькі протитанкові комплекси «Akeron» і на підході БМП AMX-10P

Підпишись на нас:

Жан-Луї Тьєріо, віце-президент Комісії з нацоборони та Збройних сил Франції, заявив, що Україна від французького народу в рамках військової допомоги отримала протитанкові ракетні комплекси п’ятого покоління «Akeron». Також стало відомо про підготовку передачі БМП AMX-10P. Про це повідомляють ЗМІ.

Подробиці

Французький чиновник не став уточнювати кількість комплексів і ракет для них. Akeron MP це система 5-го покоління з режимом “вистрілив-забув”, ПТРК також інтегрує сторонні вказівники цілей для стрільби з позицій, які закриті (NLOS). На озброєнні ЗС Франції з 2017 року.

Akeron

Крім того, Париж планує передати Україні бойові машини піхоти AMX-10P, зняті з озброєння армії у 2015 році, повідомляє журналіст французького l’Opinion Жан Мерке у Twitter.

В Україну буде відправлено 25 одиниць бойової техніки, яка вже не входить до складу збройних сил та передана на бази зберігання.

AMX-10P – це французька БМП, які знаходилась в виробництві до 1994 року. Зі складу збройних сил Франції AMX-10P активно виводилася у першій половині 2010-х років. Повна відмова відбулася вже в 2015 році – тоді застарілі БМП були замінені на БТР VBCI.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: