Експерти назвали головний недолік модернізованого російського танку Т-90М

Підпишись на нас:

«Уралвагонзавод», дочірнє підприємство корпорації «Ростех», нещодавно оприлюднив відео про останню модернізацію танка Т-90М «Прорив».

Подробиці

У прес-службі Уралвагонзаводу заявили, що нова конфігурація танка Т-90М має розширені можливості, підкреслюючи його маневреність і швидкість у порівнянні з аналогами.

Оновлений танк Т-90М зазнав модифікацій з урахуванням досвіду реальних бойових дій, зокрема війни в Україні. Ці адаптації включають додавання динамічного захисту гусениць танка, нижньої передньої частини та задньої частини корпусу.

Однією з важливих змін є заміна динамічної броні в «м’якому корпусі» танка на блоки, розміщені в більш міцних контейнерах. Ця трансформація повинна підвищити загальну міцність танка в бойових сценаріях.

Експерти назвали головний недолік модернізованого російського танку Т-90М

Стара і нова комплектація Т-90М

Т-90М є продуктом Уральського конструкторського бюро транспортних машин. Ця остання версія являє собою машину сімейства Т-90, пристосовану до сучасних бойових умов. До відомих особливостей відносяться комплексний захист, складна автоматизована система управління вогнем і заходи, спрямовані на підвищення живучості танка.

Т-90М має покращення бойової ефективності порівняно зі своїм попередником Т-90. Однак він все ще зберіг конструктивний недолік багатьох російських танків – розміщення боєкомплекту основної гармати безпосередньо під вежею. У разі попадання противника у вразливу зону, наприклад у верхню частину танка з тоншою бронею, кільце боєкомплекту може потенційно детонувати, викликаючи катастрофічну ланцюгову реакцію, яка загрожує екіпажу та відокремлює вежу від корпусу танка.

Експерти назвали головний недолік модернізованого російського танку Т-90М

Перша партія серійних танків Т-90М надійшла на озброєння російських збройних сил навесні 2020 року. Сам Т-90 є еволюцією танка Т-72 часів холодної війни, демонструючи прагнення Росії модернізувати свої бойові засоби бронетехніки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: