Мікрохвильова зброя: в США створили ППО з електромагнітним випромінюванням

Підпишись на нас:

Мікрохвильовий пристрій створила компанія Epirus. Система Leonidas стане новим винаходом в оборонній сфері, що буде вражати ворожі дрони. Про це стало відомо з офіційного сайту виробника.

Мікрохвильова зброя: в США створили ППО з електромагнітним випромінюванням
Прототип даної системи вже є на озброєнні армії США. IFPC-HPM — система розроблена на базі Leonidas, ППО здійснює аналіз та захист простору від дронів.

Прототип системи класу IFPC може вражати цілі на невеликій відстані, це можуть бути: дрони, ракети, а також мінометні і артилерійські снаряди. До складу ППО входитимуть перехоплювачі та потужне мікрохвильове обладнання.

Розробники стверджують, що система керується дуже легко, не гріється та має швидку перезарядку: «Оператори можуть точно і безпечно контролювати імпульс HPM системи для переслідування окремих БПЛА і груп, залежно від ситуації».

Мікрохвильова зброя: в США створили ППО з електромагнітним випромінюванням
Дана система належить до електромагнітної зброї. Працює вона завдяки надпотужному електромагнітному випромінюванню НВЧ-діапазону (0,3-300 ГГц). Оператор направляє випромінювання на об’єкт (наприклад, дрон), під впливом якого його електронна «начинка» (радіоелектронні та оптичні елементи) просто згорає.

Мікрохвильова система завершила випробування та готова стати на озброєння армії США та НАТО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: