Volkswagen та Skoda працюють над автомобілем, що буде заряджатися за 12 хв

Підпишись на нас:

Нова електрична платформа SSP від Volkswagen Group чекає на новий автомобіль компанії Skoda. Модель з’явиться у 2028 році, однак вона вже наробила довкола себе багато шуму. Автомобіль Skoda Enyaq другого покоління вперше отримає нову платформу.

Volkswagen та Skoda працюють над автомобілем, що буде заряджатися за 12 хв

За словами генерального директора Skoda Клаус Целлмер вже через 7 років 80% автомобілів компанії отримають нову електричну платформу. Так як автомобілі будуть будуватись на спільній платформі з Volkswagen, то нові електрокари обох компаній з’являться в приблизно один час.

Нічого ще невідомо з приводу зовнішнього вигляду автомобіля, однак директор зазначає, що він буде випереджати свій час.

Враховуючи успіх нинішнього Enyaq iV – першого електромобіля Skoda, – бренд навряд чи відійде надто далеко від заданного форм-фактору, готуючи наступника. В 2022 році компанія продала більше 50 000 Enyaq, а в першій половині 2023 року продажі зросли на 41%.

Моделі Enyaq пророкують шалену популярність через декілька років, адже автомобіль вже займає дев’яте місце за популярністю серед електрокарів в Європі.

Новий Enyaq також отримає технологічні новинки. Машина буде витривала, ефективна, матиме великий запас ходу та гарну потужність. Найголовніше у всіх змінах є те, що автомобіль отримає «уніфіковану» структуру батареї, розробленої власними силами, яка буде поширюватися на більшість модельних лінійок VW Group з метою економії витрат за рахунок масштабування виробництва.

За словам інсайдерів, автомобіль буде заряджатись за 12 хвилин. Саме ці та багато інших переваг, за думкою генерального директора VW Group Олівера Блюма, стануть потужними конкурентами нинішнім автомобілям з двигунами внутрішнього згоряння.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: