Данія купує п’ять радарних систем Ground Master 200

Підпишись на нас:

Організація закупівель і матеріально-технічного забезпечення Міністерства оборони Данії (DALO) нещодавно уклала угоду з агентством оборонних закупівель Нідерландів COMMIT (Commando Materieel en IT) про придбання п’яти компактних радарів Thales Ground Master 200 Multi-Mission Compact (GM200 MM/C).

Подробиці

Згідно з нещодавнім прес-релізом Thales, радар підтримуватиме ВПС Данії в місіях повітряного спостереження та протиповітряної оборони.

GM200 MM/C із сімейства Thales Ground Master 200 спеціально розроблений для сучасної війни, надаючи пріоритет оперативній досконалості та військовій доктрині. Він забезпечує одночасне точне виявлення, відстеження та класифікацію проти широкого спектру існуючих і майбутніх загроз, включаючи дрони. Завдяки технології 4D Active Electronically Scanned Array (AESA) нового покоління система надає операторам радарів збільшений час на ціль для збору повної інформації про вхідні загрози. Він автоматично виявляє та класифікує літаки, ракети, вертольоти, кілька БПЛА та RAM (ракети, артилерію та міномети). Він особливо підходить для повітряного спостереження, протиповітряної оборони та визначення місцезнаходження зброї.

Крім того, компактний дизайн GM200 MM/C забезпечує гнучкість перемикання між режимом фіксованого розташування та високою мобільністю. Він може похвалитися швидким часом розгортання та легкістю транспортування на різних платформах. Ця радарна система використовує новітню програмно-визначену радарну технологію, забезпечуючи її можливість розвиватися відповідно до постійно мінливого спектру загроз і доктрин.

Thales, який має багаторічний досвід у сфері повітряного спостереження та протиповітряної оборони, пропонує широкий спектр рішень, від засобів протидії безпілотникам до захисту від балістичних ракет, включаючи наземні радари, бортові радари, командні центри, системи та обладнання зв’язку, а також різноманітні ефектори.

Генерал-лейтенант Кім Єспер Йоргенсен, голова Організації закупівель і матеріально-технічного забезпечення Міністерства оборони Данії (DALO), наголошує на необхідності цієї вдосконаленої можливості, особливо в світлі поточної ситуації з політичною безпекою. Він наголошує на важливості співпраці, особливо між меншими європейськими країнами, для зміцнення їхніх оборонних сил шляхом придбання сумісного обладнання.

Віце-адмірал Ян Віллем Хартман, командир COMMIT, підкреслює перевагу того, що в Данії та Нідерландах є ідентичні конфігурації GM200 MM/C, що дозволяє співпрацювати для майбутніх оновлень і підтримки.

Гербен Еделін, генеральний директор Thales Netherlands, зазначає, що цей міжурядовий контракт створює спільну радіолокаційну платформу для ВПС Данії та збройних сил Нідерландів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: