Україна розробляє радіостанцію Piranha для захисту бронетехніки від російських безпілотників

Підпишись на нас:

Piranha AVD 360, передова система радіоелектронної боротьби, призначена для захисту бронетехніки від російських безпілотників, успішно пройшла польові випробування і тепер готова до масового виробництва.

Подробиці

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у соц. мережі X, раніше відомій як Twitter.

Piranha AVD 360 — це унікальна система радіоелектронної боротьби, призначена для посилення захисту бронетехніки та персоналу від ворожих безпілотників. Ця система створює захисний купол, що простягається навколо нього на 600 метрів. Коли система активна, ворожий дрон або квадрокоптер не може отримувати команди або передавати дані. В результаті безпілотний літальний апарат або зависає на місці та здійснює аварійну посадку, або неконтрольовано падає з неба.

Крім того, система Piranha порушує роботу супутникових навігаційних систем, у тому числі російської ГЛОНАСС.

Система розроблена компанією Piranha-Tech, і вони стверджують, що Piranha AVD 360 з потужністю ≥200 Вт призначена для створення захисного поля, що охоплює 360 градусів.

Встановлення цієї системи на військову техніку передбачає модифікацію конструкції машини. Обладнання розміщене всередині транспортного засобу з характерними антенами у формі плавців, що виходять назовні.

Це досягнення в українських оборонних технологіях значно посилює військовий потенціал країни, допомагаючи захиститись від загрози, що розвивається з боку ворожих безпілотників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: