Експерт розповів, чому нерозумно використовувати АІ-95, якщо дозволено АІ-92

Підпишись на нас:

Багато українських автовласників упевнені, що в двигун машини краще заливати бензин АІ-95, а не АІ-92. Причому навіть у тому разі, якщо виробник сам дозволяє використовувати перший. Як вважає експерт, така думка – пережиток минулого.

Подробиці

Один з аргументів на користь АІ-95, висунутий його адептами, – він менш схильний до детонації. Також такі автомобілісти заявляють, що тоді зменшуються витрати палива. Крім того, вважається, що більш високооктанове пальне дає змогу силовому агрегату виробляти більше потужності. Однак усі ці переваги були актуальні лише на самому початку нинішнього століття. Тоді, щоб підвищити октанове число палива, виробники використовували металоорганічні присадки, які у своєму складі містили сполуки заліза або свинцю. Тому й можна було помітити зростання продуктивності ДВЗ на 2-3 відсотки.

Але зараз, замість такого типу присадок використовують МТБЕ (метилтретбутиловий ефір). Його частка в готовому бензині становить 10-15 відсотків. Але цей ефір досить швидко випаровується, залишаючи в баку пальне зі зниженим октановим числом. Відповідно в АІ-95 МБТЕ використовується більше, а в АІ-92 – менше. Ба більше, цей ефір гарно парує у спекотну погоду. Тому не можна бути точно впевненим у значенні октанового числа в конкретний момент часу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: