Спираючись на досвід України: Угорщина отримала перший вдосконалений ЗРК NASAMS

Підпишись на нас:

Сили оборони Угорщини отримали вдосконалену зенітно-ракетну систему NASAMS.

Подробиці

Міністр оборони Угорщини, під час урочистої передачі ракетної системи ППО NASAMS у Дьйор, у 205-му ракетному полку протиповітряної оборони MH Dánielphy Tibor 26 жовтня заявив:

«Немає ні національного суверенітету, ні безпеки, ні ефективної оборони країни без добре функціонуючих систем протиповітряної оборони наземного базування»

Міністр підкреслив, що російсько-українська війна, яка вибухнула 24 лютого 2022 року, та багаторічний ізраїльсько-палестинський конфлікт є яскравими прикладами надзвичайної важливості наземних систем ППО.

Міністр розповів виданню Defense, про угоду, підписану Силами оборони Угорщини 30 листопада 2020 року. В ній йдеться про закупівлю ракетних систем ППО, розроблених для Королівських ВПС Норвегії норвезькою компанією Kongsberg і американською компанією Raytheon.

За словами Шалай-Бобровніцького Крістофа, ракетна система протиповітряної оборони NASAMS є лідером у світі: 14 країн, включаючи Сполучені Штати, Австралію, Чилі, Іспанію, Литву та Оман, уже взяли на озброєння цю систему. Крім того, практичне застосування системи NASAMS розпочато українськими військовими, що є конкретними доказами її бойової ефективності. Міністр оборони також зазначив, що цього року прибуло дві вогневі одиниці, наступного року очікується ще 4+1 вогневі одиниці.

«Крім того, надходить все необхідне додаткове обладнання для навчання; оперативне, повне, навчальне, перевірочне обладнання в дорозі», – пояснив він.

«Однією з найважливіших особливостей системи є її мережева структура, яка спирається на станції керування, забезпечуючи таким чином неперевершену гнучкість», — похвалив ППО Салай-Бобровницький Крістоф. Він також зазначив, що в системі використовуються ракети AMRAAM, які визнані як «широко прийнята, безпечна, чудова зброя американського виробництва та основне озброєння винищувачів Gripen у країнах-членах НАТО».

Салай-Бобровницький Крістоф підкреслив, що система NASAMS буде використовуватися ракетним полком ППО Дьйор, замінивши систему радянських часів на сучасну.

Кірре Лоне, віце-президент норвезької оборонно-промислової компанії Kongsberg, пояснив під час церемонії, що Угорщина стала 12-ю країною у світі, яка довірила безпеку свого повітряного простору ракетній системі ППО NASAMS. Угорщина також стане першою країною-членом НАТО, яка матиме ракету підвищеної дальності AMRAAM-ER. Віце-президент Kongsberg попросив угорських військових представників поділитися своїм досвідом з іншими країнами, оскільки Угорщина, ймовірно, експлуатуватиме систему наступні двадцять, а можливо, навіть тридцять-сорок років.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: