Водії почали масово встановлювати другий мінусовий провід на акумулятор: «лайфхак» на зиму

Підпишись на нас:

Багато автовиробників впевнено заявляють, що електроніка на їх моделях є дуже якісною. Тому їй не потрібно жодного додаткового доопрацювання. Проте досвідчені водії готові посперечатися із цим твердженням. На їхню думку, це твердження відповідає дійсності лише частково. Експерти пояснили, навіщо автолюбителі кріплять другий мінусовий провід на акумуляторну батарею свого транспортного засобу взимку.

Подробиці

Для початку нагадаємо, що акумуляторна батарея середнього цінового сегмента за звичайних умов експлуатації в середньому служить близько 5 років. При цьому менш якісна АКБ може вийти з ладу вже наступної зими. Більше того, термін служби акумулятора знижується в тому випадку, якщо автомобіль використовується не на постійній основі. Також можна помітити зниження ємності батареї, якщо до неї підключено пристрої, які споживають електроенергію в режимі очікування. Усе це призводить до прискореного розряду АКБ. У холодну пору року запустити силовий агрегат від неідеальної батареї може стати справжнім випробуванням. Взимку кожна крапля енергії, яка подається від акумулятора до свічок запалювання, стартера та паливного насоса, важлива як ніколи. Проте бар’єром у такому разі може стати електричний опір кабелів, з’єднаних з АКБ.

Водії почали масово встановлювати другий мінусовий провід на акумуляторі

На вживаному автомобілі контакт між мінусовим проводом батареї та кузовом транспортного засобу може бути далеко не ідеальним. Таким чином відбувається значне збільшення електричного опору. Як результат – знижується ефективність АКБ. До речі, проблему із запуском двигуна можуть спостерігати і власники нових моделей. Однак пов’язана вона тут із іншим аспектом. Як відомо, сьогодні виробники почали заощаджувати на нових машинах. Зокрема, вони наділяють автомобілі кабелями з мінімальним перетином, що збільшує власний опір. Але головне, щоб його було достатньо для запуску ДВЗ у середніх кліматичних умовах. Інтереси жителів північних регіонів вони не враховують.

І доки автомобіль свіжий і на нього встановлений новий акумулятор, втрати електроенергії на подолання цього опору не викликають у власника занепокоєння. Особливо, коли за вікном стоїть тепла погода. Однак АКБ старіє з кожним днем. Таким чином, коли за вікном встановлюється мінусова температура, ці втрати стають більш помітними. І це негативно відбивається при кожному пуску остиглого силового агрегату. Але досвідчені автовласники знайшли вирішення цієї проблеми. Причому його можна назвати досить оригінальним та несподіваним. Для того, щоб зменшити електричні втрати у дротах, вони знижують опір мінусового дроту АКБ. Для цього значно збільшується переріз виробу.

Водії почали масово встановлювати другий мінусовий провід на акумуляторі

Для цього досвідчені автолюбителі беруть звичайний мідний дріт. Один його кінець підключається до мінусової клеми акумуляторної батареї, а другий – до гвинта з гайкою на силовому агрегаті. Завдяки такій простій дії значно полегшується процес запуску двигуна. Крім того, цей лайфхак має ще одну перевагу. Таким чином забезпечується швидша зарядка АКБ. Це пов’язано з тим, що генератору потрібно подолати значно менший опір, щоб «заповнити» енергією батарею. У деяких випадках старий акумулятор краще не реанімувати, а поміняти на новий. Наприклад, якщо у нього деформовано або тріснутий корпус. І в цьому випадку експлуатувати АКБ просто небезпечно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: