У Раді вигадали, як вирішити проблему покинутих на вулиці авто

Підпишись на нас:

В Україні запропоновано новий законопроєкт №10204 авторства депутата Сергія Гривка для вирішення проблеми безхазяйних авто. Документ передбачає заходи з вилучення та евакуації транспортних засобів, кинутих на вулицях і у дворах протягом тривалого часу.

Подробиці

Згідно із законопроектом, машина вважається безхазяйною за відсутності власника щонайменше протягом 3 років або простоює без руху в людному місці. Якщо авто простоює півроку, а інформації про власника, як і раніше, немає, балансоутримувач території зобов’язаний скласти акт і передати його в райдержадміністрацію.

У Раді вигадали, як вирішити проблему безхазяйних авто

Після цього голова РДА формує комісію, включно з представниками адміністрації, балансоутримувача і поліції, яка протягом 3 місяців намагається знайти власника і повідомити його про необхідність прибрати автомобіль. Якщо власник не з’являється протягом 3 років, автомобіль вважається безхазяйним і підлягає вилученню.

Вилучені автомобілі буде виставлено на електронний аукціон, а кошти, виручені від їхнього продажу, буде розділено між державним і місцевим бюджетами.

Такі заходи покликані сприяти очищенню вулиць від покинутих автомобілів і підтримці порядку в населених пунктах України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: