Бійці ЗСУ розповіли, як воюють на шведських танках Stridsvagn 122

Підпишись на нас:

Українські військові продемонстрували здібності та переваги шведських танків Stridsvagn 122. Офіційний Стокгольм надав нашій країні десять таких машин.

Подробиці

Згідно з відгуками українських військових, Stridsvagn 122 дають змогу знищувати окупантів оперативніше, а їхні екіпажі мають хороші шанси вижити навіть під час влучання в танк. Один із бійців зазначив, що інструктори, які навчали українських військових у Швеції, самі не брали участі в бойових діях, тому підходи до військових операцій відрізняються від навчальних вправ.

Бійці ЗСУ показали, як воюють на шведській версії "Леопарду"

Танкісти також висловили задоволення від керованості шведських танків, зазначивши, що можна “рулити” однією рукою і стріляти іншою.

Танки оснащені лазерним далекоміром, тепловізором і здатністю захоплювати кілька цілей одночасно, що особливо важливо в нічних бойових умовах.

Stridsvagn 122 – це ліцензійна версія німецького танка Leopard 2. З моменту початку виробництва в 1994 році було випущено 180 одиниць, і станом на 2022 рік на озброєнні Швеції перебувало 120 танків Stridsvagn 122. Україна отримала десять таких машин, які продемонстрували ефективність і надійність у бойових умовах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: