Україна отримає перший парк німецьких колісних гаубиць RCH 155 у 2024 році: радіус дії 50 км

Підпишись на нас:

Згідно з інформацією, опублікованою німецькою газетою “Spiegel’ нові 155-мм колісні самохідні гаубиці RCH 155 німецького виробництва призначені для України вже увійшли в стадію виробництва, а перші одиниці планується передати Україні в 2024 році.

Подробиці

У вересні 2022 року редакція Army Recognition повідомила, що Німеччина домовилася про поставку Україні 18-ти RCH 155. Ці 155-мм колісні самохідні гаубиці виробництва німецької компанії Kraus-Maffei Wegmann (KMW).

Welt пише, що Україна замовила RCH-155 на суму €216 млн. 16 вересня 2022 року, посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що Німеччина схвалила експорт цих гаубиць в Україну.

RCH 155 — це найсучасніша гаубиця, розроблена німецькою компанією Krauss-Maffei Wegmann (KMW), яка нині є частиною KNDS. Ця артилерійська система є сумішшю автоматизованої вогневої потужності та захищеної колісної мобільності, розроблена, щоб встановити новий стандарт у сучасній колісній ствольній артилерії. Вона може похвалитися великим запасом боєприпасів, можливістю швидкого поповнення та стійкою платформою для гармати, яка забезпечує максимальну точність прицілювання. RCH 155 оснащений автоматичною системою заряджання і призначена для автономного керування навігацією та вогнем.

Основним озброєнням RCH 155 є гармата 155 мм/L52 PzH 2000, яка відповідає Меморандуму про взаєморозуміння щодо спільної балістики (JBMOU) і має радіус дії приблизно 54 кілометри, залежно від типу використовуваних боєприпасів. Система значною мірою логістично ідентична БТР Boxer 8×8, що забезпечує відмінну рухливість на дорозі та поза нею. Броньоване відділення розраховане на екіпаж із двох осіб і забезпечує чудовий захист від мін, саморобних вибухових пристроїв (IED) і балістичних загроз.

Гаубиця оснащена високоточною навігаційною системою, яка може працювати як з підтримкою GPS, так і без неї. Він має повністю автоматизовану систему заряджання снарядів з індуктивним програмуванням запалювання та сумісний з різними типами боєприпасів НАТО, забезпечуючи універсальність та адаптивність на полі бою.

RCH 155 може стріляти зі швидкістю 9 пострілів на хвилину і здатний вести вогонь по азимуту 360°. Він може працювати в усіх діапазонах заряду та висоти без необхідності додаткової підтримки. Транспортний засіб розроблений таким чином, щоб забезпечити високу живучість, включаючи захист від РХБ, систему вентиляції, а також системи охолодження та обігріву для екіпажу та обладнання. Він також включає автоматичні системи виявлення пожежі та пожежогасіння для підвищення безпеки.

Що стосується технічних характеристик, RCH 155 має бойову вагу менше 39 тонн і габарити приблизно 10,40 метра в довжину, 2,99 метра в ширину і 3,60 метра у висоту. Він здатний розвивати швидкість понад 100 км/год на дорогах і має запас ходу понад 700 кілометрів.

Модуль артилерійської гармати (AGM), пов’язаний з RCH 155, є переносною 155-мм самохідною гаубицею, розробленою KMW на основі технології, яка використовується в САУ Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) німецької армії. AGM розроблено, щоб бути більш портативним у повітрі та транспортуватися на літаках, таких як Airbus A400. Це повністю автономна система з екіпажем, розташованим у кабіні, що забезпечує продуктивність, порівнянну з PzH 2000, але зі зниженою вартістю, вимогами до екіпажу та вагою. AGM — це модульна система, тобто гарматний модуль можна встановити на різні шасі, як гусеничні, так і колісні, забезпечуючи гнучкість і економію коштів для різноманітних військових потреб.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: