Експерти розповіли, яку оливу обрати для ДВЗ з великим пробігом

Підпишись на нас:

Усі виробники дають рекомендації з приводу того, яку оливу необхідно заливати в силовий агрегат, встановлений на тій чи іншій машині. Однак це стосується тільки нових моторів. Двигун із серйозним пробігом з великою часткою ймовірності має вироблення і відчутний знос поршневих коліс. Крім того, у таких ДВЗ може бути збільшений зазор між внутрішніми деталями. Усі ці фактори необхідно враховувати під час вибору моторного мастила.

Подробиці

При підборі мастила для двигуна, який вже експлуатується не один рік, варто звернути увагу на більш ефективні варіанти. Вони повинні враховувати зміни в стані ДВЗ. Крім того, при великому пробігу мастило потрібно міняти завчасно. Якщо силовий агрегат має характерні деформації, то краще використовувати синтетичне мастило, а не напівсинтетику.

"Тарантас.ньюс" розповів, яку оливу обрати для ДВЗ з великим пробігом

Також варто з увагою поставитися до в’язкості моторного масла. Наприклад, багато автокомпаній рекомендують використовувати для своїх ДВЗ склад 5W-30. Однак для двигунів з великим пробігом краще підійде 5W-40. Більш в’язке мастило довше залишиться на стінках агрегату, тим самим знижуючи знос деталей через тертя. При цьому сильно підвищувати в’язкість не можна.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: