На вулицях Китаю помітили «таємничу» 155-мм самохідну гаубицю PLZ-05B

Підпишись на нас:

20 жовтня 2023 р. користувач соц. мережі X cvetko35 написав, що у невстановленому китайському місті виявлено переміщення 155-мм самохідної гаубиці PLZ-05B. Хоча офіційної інформації про цю гаубицю немає, уважне вивчення доступних зображень та інформації розкриває інтригуючі деталі та потенційні досягнення Китаю в оновленні даної військової техніки.

Подробиці

У порівнянні зі своїм попередником, PLZ-05, нова PLZ-05B демонструє суттєві зміни як у шасі, так і в башті, з ймовірним капітальним оновленням багатьох підсистем. Варто зазначити, що деякі експерти припускають, що позначення «PLZ-05B» може бути тимчасовим, а в майбутньому самохідна гаубиця може прийняти іншу назву.

PLZ-05B супроводжується автомобілем постачання боєприпасів (ARV), який виглядає схожим за дизайном, але не має гармати
PLZ-05B супроводжується автомобілем постачання боєприпасів (ARV), який виглядає схожим за дизайном, але не має гармати

PLZ-05B зберіг той самий калібр і довжину ствола, що й його попередник, 155-мм самохідна гаубиця PLZ-05. Однак найяскравішим аспектом PLZ-05B є його перероблена башта. Для більшості ця вежа здається пілотованою. Проте збільшена конструкція вежі викликала припущення, що PLZ-05B може мати безпілотну вежу, подібну до російської самохідної гаубиці 2С35 «Коаліція-СВ». Хоча це підвищує живучість екіпажу, дане рішення також призводить до збільшення вежі, що є незначним недоліком для самохідної гаубиці заднього базування, яка в основному використовується для підтримки вогню на великій відстані. Безпілотна вежа включає автоматичну систему заряджання та зберігання боєприпасів у вежі, що забезпечує ізоляцію екіпажу та підвищену безпеку.

Найяскравішим аспектом нової 155-мм самохідної гаубиці PLZ-05B є її перероблена вежа

Вежа PLZ-05B показує значний прогрес в автоматизації, з очікуваною високою скорострільністю, що забезпечується системою автоматичного заряджання, яка зможе видати до вражаючих 16 пострілів на хвилину. Це вдосконалення обіцяє підвищену вогневу міць і надійність, щоб конкурувати з найсучаснішими 155-мм самохідними гаубицями. Також помічено наявність реверсивних амортизаторів на верхній частині 155-мм гармати.

У верхній частині вежі видно лазерний приймач, що покращує сканування території та захист PLZ-05B. Крім того, попередні зображення показували обладнання для видалення диму зі 155-мм гармати. Там також з’явиться камера заднього виду, що сприяє підвищенню маневреності автомобіля та безпеки під час виконання робіт.

У задній частині вежі видно розширення, яке, ймовірно, використовується для зберігання, з вентильованими боками, можливо, для зменшення ваги. Схоже, що збірка також захищає два генератори.

У задній частині корпусу PLZ-05B видно дві ручні двері. Хоча точна функція цих дверей не підтверджена, припускають, що одні служать дверима для доступу екіпажу, тоді як інші можуть бути призначені для перезарядки боєприпасів, хоча їх розташування може змінитися з часом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: