Експерти назвали причину, чому сучасні люди втрачають інтерес до автомобілів

Підпишись на нас:

Від появи автомобіля кожне покоління людей їздило на них більше, ніж попереднє. Проте ця тенденція, здається, зараз змінюється, і, як і міленіали до них, представники покоління зумерів, проїжджають менше кілометрів, ніж люди, які їм передували.

Подробиці

Мілленіали приблизно визначаються як когорта людей, які народилися між 1981 і 1996 роками. Коли вони досягали повноліття, між 2001 і 2009 роками, кількість кілометрів, які вони проїхали зменшилася на 24 відсотки. І хоча міленіали почали більше їздити за кермом, коли у них народилися діти та виїхали з міст, вони все одно в середньому проїжджають менше, ніж попередні покоління до них.

Однак тепер покоління зумерів показує, що це не була випадковість. З плином часу здається, що інтерес до американської автомобільної культури згасає. Навіть порівняно з міленіалами, зумери (люди, народжені між 1996 і 2012 роками) проїжджають менше.

У 1997 році 43 відсотки 16-річних мали водійські права, а серед 17-річних це число підскочило до 62 відсотків, повідомляє Washington Post. У 2020 році це число впало на 18 процентних пунктів для 16-річних і на 17 процентних пунктів для 17-річних.

У 1997 році майже 90 відсотків 20-25-річних мали водійські права, а в 2020 році – 80 відсотків. Існує цілий ряд причин для цього зсуву, включаючи занепокоєння щодо зміни клімату, фінансовий тягар володіння автомобілем і навіть страх перед дорогою.

Розмовляючи з Washington Post, Медісон Морган, 23-річна дівчина з Кенневіка, штат Вашингтон, сказала, що вона втратила інтерес до водіння після того, як кілька її однокласників загинули в дорожньо-транспортних пригодах. На жаль, останніми роками кількість смертельних випадків на дорогах Америки зростає, досягнувши максимуму за 16 років у 2021 році . Незважаючи на те, що у 2022 році статистика стала стабільною, Америка лідирує серед розвинених країн за кількістю смертельних випадків на дорогах.

Тим часом вартість водіння на дорогах Америки зараз дуже висока. З 2022 по 2023 роки ціна на страхування автомобіля зросла на 14 відсотків, а загальна вартість володіння автомобілем за той самий період часу зросла майже на 10 відсотків .

Зусилля щодо популяризації електромобілів, тим часом, можуть допомогти розвіяти страх щодо зміни клімату, але їх високі ціни, зростання вартості електроенергії та їх недостатня потужність не можуть повністю допомогти заспокоїти занепокоєння щодо безпеки дорожнього руху та витрат.

Замість автомобілів зумери все частіше переходять на спільне використання поїздок і громадський транспорт.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: