В Тернополі продається одна з найбільших в країні колекцій ретроавтомобілів

Підпишись на нас:

Бізнесмен з Тернополя кілька десятиліть колекціонував унікальні старовинні автомобілі. Після довгих років, автівки відправляються до нового власника, а на отримані кошти, колекціонер допоможе ЗСУ та постраждалим від війни.

Тернопільський підприємець Тарас Демкура є власником “Ретро-музею ексклюзивних авто”. Його колекція налічує 35 авто та 8 мотоциклів. Цікаво, що більша частина предметів колекції випущені ще до Другої світової війни.

Тарас Демкура так прокоментував свою колекцію ретро-музею: “В далеких 90-их, коли я торгував дорогими авто з Європи, я вперше потрапив на фестиваль ретро-автомобілів і був зачарований та вражений їхньою елегантністю. Саме тоді зародилася мрія створити такий музей в Україні. Я вишукував ці авто по різних містах, селах, гаражах, базах даних ДАІ. Один із них – “Майбах” із резиденції Гітлера, що була у Вінниці, був знайдений у дідуся, який під час відступу фашистів загнав до себе в гараж авто. Його онуки мало не розпиляли автомобіль на металобрухт – зараз це візитівка нашої колекції. Ще один раритет-автомобіль – Ягуар, який президент Америки Ніксон подарував Леоніду Брежнєву”.

Серед колекції є вантажне авто періоду Другої світової війни – “Урал-ЗІС”. За словами колекціонера – всі автівки відремонтовані та працюють. Звісно, що таке рішення було складним, але як говорить Тарас, що отримані кошти будуть корисніші в іншій справі.

Частина грошей піде на проєкт “1000 автомобілів свободи”, а решта для модульного житла переселенцям. Тарас Демкура говорить, що вже отримав перші пропозиції від потенційних покупців. Цікаво те, що до українця надійшли пропозиції навіть від закордонних колекціонерів.

Тарас Демкура відкрив “Ретро-музей ексклюзивних авто” в 2016 році. Колекція приймали участь в автопробігах та виставках. Неодноразово автомобілі позували для фотосесій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: