Що може спричинити запотівання скла в автомобілі

Підпишись на нас:

Автомобілісти щосезону стикаються з «сезонними» проблемами, одна з таких – запотівання скла.

Чому запотіває скло?

Підвищена вологість в салоні авто призводить до запотівання. Це створює незручності під час дорожнього руху. Щоб уникнути цього можна вдатися до цікавих прийомів:

  • Тримайте чистим лобове скло автомобіля. Чим чистіше скло, то краще для ваших очей, адже це може спровокувати втомлюваність. Доглядайте за склом ганчіркою з мікрофібри. Нею насухо протирайте скло.
  • Вмикайте кондиціонер. Він ефективно витягує вологу з салону.
  • Правильно розподіляйте потоки повітря. Головну увагу приділіть лобовому склу. Більшість авто мають можливість налаштовувати потоки на свій розсуд, але режим «на скло» – обов’язковий. Деякі сучасні автомобілі мають режим «розпотівання». Що максимально швидко забезпечує водієві відмінний передній огляд. Як тільки скло стане чистим, вмикайте звичайний режим роботи.
  • Не використовуйте режим рециркуляції повітря довгий час.

Не допомагає і скло продовжує потіти?

Якщо ніщо з вище описаного не допомагає, необхідно замислитися про діагностику авто. Адже це свідчити про несправності вашого автомобіля.

  • Перевірте повітряний фільтр. Якщо замінили його більше ніж 6 місяців тому чи більше 10-15 тисяч км пробігу, то варто подумати над заміною.
  • Ззовні до салону може потрапляти вода. Можливо продірявилися гумові ущільнювачі на лобовому склі. Інколи засмічується дренаж відведення води з лобового скла і вона потрапляє до салону авто. Це може привести не лише до запотівання скла, а й до корозії кузова. Також періодично очищайте склоочисники від сміття.
  • Протікання води в салон може статися через радіатор обігрівача салону. Це зазвичай буває в старих радянських автомобілях. Тому перевіряйте радіатор, патрубки, з’єднання, адже це важливо.
  • Як не дивно, але клопоту може створити навіть омивач заднього скла. Погане з’єднання трубок або економія на зимовому омивачі може залити салон автомобіля. Дешевий омивач може призвести до замерзання рідини в трубках та їх розірвання.

Для того, щоб автомобіль не виходив з ладу, частіше проводьте огляд вашого транспортного засобу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: