В Туреччині з’явиться ще один національний автовиробник

Підпишись на нас:

Слідом за компанією Togg, яка випускає електромобілі, в Туреччині готується запуск ще одного національного автовиробника. Компанія має отримати назву Very і почати випуск машин зовсім іншого порядку.

Подробиці

Як пише турецький журнал “Dunya”, електромобілі Very являтимуть собою 2-місні машини, що підходять під клас L7 (важкі квадроцикли). Їх розробкою займаються інженери технічного університету Їлдиз.

Загалом планується поява чотирьох моделей, все апаратне забезпечення яких, включно з електромотором, акумулятором, зарядним пристроєм, інвертором і програмним забезпеченням вироблятимуть безпосередньо в Туреччині місцеві компанії.

Джерело стверджує, що як і у випадку з електромобілями компанії Togg, машини Very отримають європейське схвалення типу R85 і пройдуть процес сертифікації для старту продажів, зокрема в “Старому Світі”.

У Туреччині з'явиться другий національний автовиробник - Very

Ось як описують одну з перших моделей Very самі розробники:

“Автомобіль для приватного використання, в якому може вміститися до 4 осіб. У нього 4 двері і заднє шасі має модульну форму. За необхідності машину можна адаптувати майже під будь-який вид техніки, включно з холодильною установкою на колесах, автомобілем невідкладної медичної допомоги або вантажівкою для збору сміття”.

Очікується, що продукція Very матиме систему автономного управління, а її вантажопідйомність становитиме 500 кг. В якості батареї виступлять блоки від 11 до 33 кВт/год.

Випуск електрокарів турецького Very стартує у 2025 році на заводі в Бурсі. Скільки вони коштуватимуть поки що не оголошено.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: