Український HIMARS знищив російську систему ППО “Панцир” в Херсонській області

Підпишись на нас:

У Каховському районі Херсонської області українські аеророзвідники ідентифікували та поцілили російський зенітно-ракетний комплекс «Панцир-С1», внаслідок чого потужна вогняна куля знищила оборонну установку вартістю 15 мільйонів доларів.

Подробиці

За даними української аеророзвідки в Каховському районі Херсонської області підтверджено наявність російського ЗРК “Панцир-С1”. Після передачі координат цілі українська високомобільна артилерійська система залпового вогню HIMARS стрімко та точно вразила ворожу ціль, зробивши ворога беззахисним на цій ділянці.

На кадрах, оприлюднених українськими військовими, яскраво зафіксовано останні моменти роботи зенітно-ракетного комплексу «Панцир-С1», кульмінацією яких став вибух, що свідчить про знищення системи.

За даними моніторингового проекту Oryx, востаннє ЗСУ знешкоджували російську систему «Панцир-С1» на початку травня 2023 року поблизу Бахмута.

«Панцир-С1» представляє собою потужну дорожньо-мобільну систему протиповітряної оборони, встановлену на вантажівці, озброєну керованими ракетами «земля-повітря» та двоствольними 30-мм автоматичними гарматами.

Оснащений бортовим радаром та інфрачервоними датчиками великої дальності, він призначений для виявлення та відстеження різних загроз, таких як літаки, гелікоптери, безпілотники, крилаті ракети та навіть артилерійські ракети.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: