Білоруська армія випробовує новий бронетранспортер-амфібію Volat V2

Підпишись на нас:

З’явилися кадри з випробувань білоруського бронетранспортера “Волат В2” (МЗКТ-690003) на 227-му загальному полігоні ЗС Білорусі.

Подробиці

Розроблений на Мінському заводі колісних тягачів (МЗКТ) в рамках програми «БТР-В2 Умка», Volat V2 являє собою сучасну чотиривісну бойову броньовану машину з переднім розташуванням двигуна і заднім десантним відділенням.

Амфібія Volat V2 із колісною формулою 8×8 призначена для транспортування особового складу (екіпаж 3 + 8 солдатів) у зону бойових дій, вогневої підтримки, захисту від стрілецької зброї та вибухових пристроїв, а також ураження бронетехніки противника, легкої броні, танків та низькошвидкісних повітряних загроз.

Даний бронетранспортер має монолітний броньований корпус з десантним відділенням. Його балістичний захист досягає рівня Br4, і він відповідає протимінним стандартам STANAG 4569 рівень 2a/2b.

Volat V2

V2 оснащений двигуном потужністю 550 кінських сил у поєднанні з автоматичною коробкою передач. Крім того, бойова машина оснащена водометними гвинтами, що полегшує переправу через річку та долання водних перешкод. Його максимальна швидкість досягає 110 км/год на дорогах і 10 км/год на воді.

На даний момент білоруська V2 існує в двох варіантах: один з модернізованим бойовим відділенням на основі радянської БМП-2 і інший з новим бойовим модулем БМ30.2. Обидві версії озброєні 30-мм гарматою та ПТРК з тепловізором, лазерним далекоміром і цифровим балістичним комп’ютером.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: