5 нових кросоверів Toyota, які з’являться на ринку

Підпишись на нас:

Останні новинки Toyota в сегменті SUV, такі як Century SUV, Land Cruiser 250 і Crown Signia, були сприйняті експертами і покупцями з великим захопленням. І зупинятися на цьому японці не мають наміру. У найближчі кілька років компанія випустить ще щонайменше 5 новинок у тому ж класі. Весь список розкрили журналісти індійського порталу “ICN”.

Новий Toyota Fortuner

5 "позашляхових" новинок Toyota, які з'являться найближчими роками

Роботи над позашляховиком Fortuner нового покоління йдуть вже повним ходом і близькі до завершення. Очікується, що машина з’явиться протягом 2024 року. Автомобіль буде побудований на основі абсолютно нової для нього платформи TNGA-F, яка зараз лежить в основі Land Cruiser 250 і 300, а також Lexus LX і Tacoma.

Архітектура сумісна з різними типами кузова і кількома варіантами двигунів, включно як з традиційними ДВЗ, так і з “гібридами”.

У новій генерації машина, найімовірніше, отримає під капот 2,8-літровий турбодизельний мотор, доповнений 48-вольтовою м’яко-гібридною установкою. Силовий агрегат працюватиме в парі з 6-швидкісною автоматичною трансмісією.

Toyota Urban Cruiser Taisor

5 "позашляхових" новинок Toyota, які з'являться найближчими роками

Кросовер, що претендує на звання одного з найдоступніших купе-кросоверів у світі, за чутками має отримати ім’я Taisor і дебютувати на початку наступного року. Машина прийде на зміну компактному “паркетнику” Urban Cruiser і стане “тойотівською” версією моделі Suzuki Fronx – найдешевшого крос-купе на планеті.

Новинку практично напевно продаватимуть із двома варіантами двигунів, у ролі яких можуть виступити 1,2-літровий “атмосферник” на 89 “сил” і літровий турбомотор, що видає 100 к.с.

Електричний кросовер Toyota

5 "позашляхових" новинок Toyota, які з'являться найближчими роками

Серійна версія електричного концепт-кара Suzuki eVX буде представлена в 2024 році, а через рік у неї з’явиться альтернативний варіант від Toyota. В основу машини, довжина якої має становити 4,3-метра, ляже платформа 40PL, а запас ходу дорівнюватиме понад 500 км. На ринку електричний кросовер Toyota кине виклик “батарейній” версії Hyundai Creta.

7-місний кросовер Toyota

5 "позашляхових" новинок Toyota, які з'являться найближчими роками

У період з 2025 по 2026 рік на світовий ринок має вийти ще один 7-місний кросовер Toyota, заснований на платформі TNGA-C. Ця сама платформа послужила базою для такого бестселера марки як Corolla Cross, а тепер стане основою для моделі зовсім іншого класу.

Зараз машина носить заводське позначення 340D, але називатися буде інакше. Її колісна база виявиться на 150 мм довшою, ніж у співплатформенного Corolla Cross, а під капотом розташуються 2-літровий бензиновий агрегат і “гібрид” на базі цього ж мотора.

Mini Land Cruiser

5 "позашляхових" новинок Toyota, які з'являться найближчими роками

Одна з найцікавіших новинок Toyota в перспективі найближчих років, яка має виявитися компактною версією бестселерів Land Cruiser.

Ходять чутки, що автомобіль буде названо Land Cruiser FJ, він отримає квадратний кузов із прямокутними візуальними елементами, який споріднює його зі старшими родичами. Довжина машини може становити 4,3-метра, що збігається з кросовером Corolla Cross.

Інформації щодо технічної частини поки що немає, але, найімовірніше, під капотом позашляховика розташуються силові агрегати, які зараз використовуються в таких моделях Toyota як Corolla Cross, RAV4 і Prius.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: