Українські військові підірвали ще один найсучасніший російський танк

Підпишись на нас:

Українські війська вивели з ладу ще один найсучасніший російський основний бойовий танк, повідомляють ЗМІ.

Подробиці

Як повідомили в “Мілітарі”, російський танк Т-90М, також відомий як “Прорив”, був знищений українськими 14-ю окремою механізованою бригадою.

За інформацією з відкритих джерел, це вже 12-й задокументований випадок знищення, пошкодження чи захоплення цієї сучасної бойової машини в Україні. На кадрах з повітря видно дим і вогонь з правого борту Т-90М.

Для збройних сил Росії танки «Прорив» є найсучаснішою бойовою платформою. По суті, це глибока модернізація основного бойового танка радянських часів Т-90.

Т-90М має вдосконалений бойовий модуль з більш потужною 125-мм гладкоствольною пушкою 2А82-1М, здатною стріляти кумулятивними, фугасними і підкаліберними снарядами. Також до складу бойового модуля входить коаксіальний 7,62-мм пулемет і телескопічний лазерний дальномір. Танк також оснащений новою системою управління вогнем, автоматичним прицілом, яка дозволяє підвищити точність стрільби. Він має більш потужний двигун і більш захищену броню, яка здатна витримати удари протитанкових ракет.

Контракт на поставку цих танків Міністерство оборони РФ і «Науково-виробнича корпорація «Уралвагонзавод» уклали 24 серпня 2017 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: