Рекламні ролики автомобілів, які були заборонені до показу на телебаченні

Підпишись на нас:

Ефективна реклама має бути насамперед ефектною, але часом у спробах залучити більше глядачів маркетологи йдуть на нестандартні кроки, якими зрештою і зовсім позбавляють себе телевізійної аудиторії. Редакція WheelNews зібрала список із восьми рекламних автомобільних роликів, які були заборонені до показу на телебаченні з тих чи інших причин у різних країнах світу.

Audi R8

Audi R8 – потужний автомобіль, який створений для того, щоб їздити на ньому швидко. Але це не стикується із законами у Великій Британії, які вважають рекламу цієї машини пропагандою безвідповідального водіння і зняли її з ефіру.

У ролику основний фокус зроблено на зіницях водія R8, які розширюються, коли він чує звук мотора V10, що відбивається від стін, під час проїзду тунелю.

BMW xDrive

Знову “Туманний Альбіон” і та ж сама причина, що і у випадку з Audi R8, яка змусила BMW зняти з ефіру рекламу можливостей своєї системи повного приводу xDrive. Британці вирішили, що цей ролик пропагує небезпечне або безрозсудне водіння.

Ford Mustang

Цю рекламу Ford Mustang у Великій Британії заборонили для показу по телебаченню після отримання агентством ASA (відповідальне за контроль за дотриманням законів) дюжини листів від людей, які подивилися її та поскаржилися, що вона може стати причиною для того, щоб схиляти людей до небезпечного керування автомобілем.

При цьому в Ford стверджували, що ролик був призначений для того, щоб “протиставити повсякденні розчарування людини в робочому житті свободі при управлінні Ford Mustang”.

Ба більше, в компанії заявили, що під час зйомок машина жодного разу не розігналася вище 25 км/год. Втім, це не допомогло і рекламу все одно зняли з ефіру.

Volkswagen Amarok

Іронічна реклама від Volkswagen, призначена для австралійського телебачення. У ній показано зйомки маркетингового сюжету про пікап Amarok, де режисер ділиться своїми ідеями, а один із членів знімальної групи розкриває всі причини, через які кожну таку сцену буде заборонено для показу на “Зеленому Континенті”. Завершується реклама слоганом “Занадто потужний для телебачення”.

Зрозуміло, ролик одразу ж зняли з ефіру. Австралійський орган контролю звинуватив VW у заохоченні небезпечних дій під час обгону, а також у безвідповідальності.

Volkswagen Polo

Ще один випадок зі Сполученого Королівства. У рекламі нового Polo показано різні сцени з життя молодої людини, включно з його аваріями на велосипедах і мотоциклах.

Його батько, який звик до них, купує йому Polo і залишає сина за кермом. Вдосконалені системи безпеки машини тримають все під контролем і запобігають потенційним нещасним випадкам.

Ролик був заборонений у Великій Британії за заохочення небезпечного водіння, а також перебільшення переваг систем безпеки автомобілів.

Toyota Yaris GR

Рекламний ролик “зарядженого” хетчбека Toyota Yaris GR заборонили після того, як в Австралії вирішили, що він пропагує небезпечне водіння. На його кадрах видно, як машина їде на високій швидкості, яка явно перевищує встановлений ліміт правилами дорожнього руху в країні.

Японці погодилися зняти рекламу з ефіру, але опублікували пресреліз, в якому заявили, що не вважають, що порушили будь-які правила.

Land Rover

Рекламу нового Defender у Великій Британії заборонили лише за те, що вона демонструє небезпечні сцени. На кадрах кілька позашляховиків під’їжджають близько до краю обриву, користуючись датчиками паркування.

У Сполученому Королівстві вирішили, що показувати по телебаченню таке не можна, оскільки ролик розкриває особливість “парктроніків”, яка не відповідає дійсності і вводить глядачів в оману.

Toyota Hilux

Замикає цей список пікап Toyota Hilux зі своєю рекламою, яку також заборонили для показу в “Туманному Альбіоні”. Але причина виявилася нетривіальною.

Відеоролик звинуватили в тому, що він порушує правила соціальної відповідальності по відношенню до навколишнього середовища. Хоча в рекламі було лише показано кадри групи Hilux, що їдуть руслом річки, нібито це було стадо тварин у документальному фільмі про дику природу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: