3 способи відкрити машину із замерзлим замком без витрат

Підпишись на нас:

Замерзлі дверні замки в автомобілях напередодні настання зими в Україні далеко не рідкість. Найчастіше причиною цієї проблеми стають тривалі опади, або мийка машини під високим тиском, коли в замкову щілину потрапляє волога і потім під впливом низьких температур замерзає.

Подробиці

Впоратися з такою напастю можна, обзавівшись спеціальним аерозольним хімічним розморожувачем замків. Але що, якщо його немає під рукою, або витрачати на цю рідину зайві 45 – 60 грн зовсім не хочеться.

Розкрито 3 "придатні" лайфхаки, як відкрити машину із замерзлим замком без витрат

wheel-news.com зібрав кілька лайфхаків, які дадуть змогу відімкнути замерзлий дверний замок за допомогою простої кмітливості.

Спосіб № 1

Якщо автомобіль припаркований поруч із будинком, то можна скористатися подовжувачем і відігріти замок феном. Щоправда використовувати його на максимальній потужності і тривалий час при нагріванні личинки все ж таки не варто. Це може призвести до пошкодження лакофарбового покриття.

Спосіб № 2

Неподалік припарковані інші автомобілі і водії перебувають усередині – зверніться до них і попросіть поділитися нагрітим “прикурювачем” (якщо, звісно, він у їхніх машинах є).

Приклавши його до личинки замка приблизно на 25-30 секунд, можна розтопити лід усередині та відімкнути машину, але важливо діяти обережно – не обпектися самому і не пошкодити хром, яким покрита сама личинка.

Спосіб № 3

Не підходить ні перший, ні другий варіант. Тоді можна піти іншим шляхом і нагріти сам ключ. Для цього підійде окріп або запальничка.

У першому випадку достатньо потримати металеве “жало” ключа в гарячій воді, але водночас постаратися, щоб волога не потрапила в корпус і не вивела з ладу чип, що знаходиться всередині. Тоді як у другому варіанті під час нагрівання металу головне не перестаратися і випадково не розплавити пластикові частини ключа.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: