Виписали протокол за зимову гуму: в чому вина водія

Підпишись на нас:

Інспектори поліції покарали столичного водія за те, що він встановив на задню вісь літнє та зимове колесо.

Поліцейські зупинили автомобіль марки Chevrolet, який порушив ПДР. Після перевірки документів інспектора помітили, що на задній осі автівки встановлена гума, що має різний малюнок протектора. Одна сторона мала літній, а інша – зимовий.

Виписали протокол за зимову гуму: в чому вина водія

На світлинах, що оприлюднила Патрульна поліція помітно, що гума дуже відрізняються. Така ситуація може трапитись, коли водію доводиться встановлювати запасне колесо.
Більші авто укомплектовані «запаскою» на металевому диску, а на деяких моделях з заводу передбачена так звана «докатка», – компактне запасне колесо з вузькою гумою.

Поліціянти виписали на водія протокол за ч. 1 ст. 121 КУпАП (Керування транспортним засобом з технічною несправністю). Тепер водію потрібно сплатити штраф у розмірі 340 гривень.

У Патрульній поліції наголошують, що згідно з п. 31.4.5 ПДР України, шини, що мають різні розміри чи конструкції, не можна використовувати.

11 КОМЕНТАРІ

  1. Сама по собі докатка це дурниця, в пдр сказано що не можна встановлювати різні колеса на одну вісь, і не важливо докатка це, чи ні. Але зараз таких авто з заводу виходить море (з докаткою). По пдр чоловік порушив, але реально – ні!!! Якби він поставив докатку, то було б порушення, чи ні ???? Копи мали б розібратись, якщо в багажнику пробите колесо, вибачитись і щасливої дороги!

    • Недумаю шо представники поліції не провірили наявність пробитого колеса як я писав постами нище я займаюсь продажем шин багато років і чесно кажучи не здивований пізно боєм на автомобілях такі водї хочуть зекономити з думкою скільки там тої зими

  2. Ну то як тоді доїхати до СТО і зробити ремонт пошкодженого колеса?? Тим паче не передбачено зимової запаски чи літньої. Особливо в випадках так званої «додатки».

    • Якщо ви не знаєте є ще шини всесезонні, в мене запаска на автомобілі на всесезонній шині тому питання відпадає. Я торгую шинами бато років і скажу вам чесно деколи люди таку солянку з шин збирають шо це просто жах їм потрібно(аби їхало тільки щоб подешевше) а на свою безпеку і на безпеку пішоходів їм насрати.

  3. Як видно на світлинах…ліве заднє на легкосплавному ”диску”., праве – на звичайній залізній ”рафці”…а , можливо, тут щось інше…. однозначної відповіді треба питати у водія…

    • Так всьо правильно вдарив титан об бардюр викинув шину і диск? Ясно! В,ін їх викинув і поставив літню з думкою ( ой скільки там тої зими якось від’їзджу) але те тут то було

  4. Колись купляв у автомагазині комплект гуми… Виписують 4 шт. А я зауважив, що комплект це 5 шт….
    Мабуть за ідіота сприйняли…

  5. Поліція не права.
    Одна справа порушення правил експлуатації ТЗ, а інша справа слідування до місця ремонту
    Водій нічого не порушив, він лох, що не зазначив це в протоколі.

  6. У нас “високолобі” депутати пишуть закони, не думаючи про те, що бувають і виключення, про які теж треба згадувати в тому ж законі. Так і з пробитим колесом, а тим паче, з докаткою. Для любителів законності нагадаю, що виробник автомобіля , який кладе в авто докатку, вже допускає короткочасну експлуатацію т/з з обмеженням швидкості. Але нашим депутатам і поліції головне-штраф зідрати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: