Новий дешевий автомобіль Dongfeng здивував європейських експертів дешевизною

Підпишись на нас:

Останнім часом європейські автомобільні бренди зіткнулися зі справжнім викликом у категорії електрокарів. Компактні автомобілі з нульовим рівнем викидів стають дедалі популярнішими в “Старому Світі”, але їх дуже мало в сегменті компакт-карів.

Подробиці

Закрити цю прогалину збираються китайські компанії. Про одну з них, зокрема модель Dongfeng Nammi 01, напередодні вийшов матеріал в іспанському журналі “Motor”.

Заголовок до статті свідчить про наступне:

“Китай показав Європі, що таке дешеві електромобілі”.

Nammi – це суббренд Dongfeng, який зараз продає свої електрокари на одному з європейських ринків – Словаччині, йдеться в статті зарубіжних журналістів.

У 2024 році в лінійці цієї компанії з’явиться маленький електромобіль з індексом 01, що отримає великі сполучені між собою підсвіткою фари, невелику “фальшрадіаторну” решітку, забарвлені в чорний колір стійки, а також вмонтовані в кузов дверні ручки.

Іспанський журнал "Motor" про новий Dongfeng: Китай показав Європі, що таке дешеві електромобілі

Довжина машини становитиме 4030 мм, ширина – 1810 мм, висота – 1570 мм, а розмір колісної бази дорівнюватиме 2660 мм.

Автомобіль отримає електромотор максимальною потужністю 70 кВт, але згодом у Nammi 01 з’явиться версія на 120 кВт. Батарей на вибір буде дві: літій-залізо-фосфатна в базі ємністю 31,45 кВт/год, або літій-іонна до 42,3 кВт/год, що забезпечують запас ходу до 430 км (за циклом CLTC).

Іспанці пишуть, що новинка Dongfeng має приголомшливу електричну архітектуру, яка забезпечить швидке заряджання і відновлення дальності ходу від 0 до 200 км лише за 8 хвилин з моменту включення в розетку.

Іспанський журнал "Motor" про новий Dongfeng: Китай показав Європі, що таке дешеві електромобілі

Але найцікавіше пов’язано з ціною такого хетчбека. Журналісти “західного” видання дивуються вартості моделі Nammi 01.

У Китаї за неї просять від 10 тисяч євро і нарікають на те, що в Європі електрокар продаватимуть помітно дорожче. Імпортер уже називає цифру в 18 990 євро і не виключено, що до 2024 року вона може стати ще вищою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: