Російські військові повідомляють про використання ЗСУ нових наземних безпілотників-камікадзе

Підпишись на нас:

Нещодавні повідомлення з російських Telegram-каналів стверджують, що Збройні сили України почали використовувати новий тип безпілотника-камікадзе, призначеного для знищення окопів противника.

Подробиці

Згідно з неперевіреними повідомленнями, які поширюються в російських каналах Telegram, ці безпілотники нібито мобільні, непомітні та оснащені термодатчиками, які викликають детонацію при наближенні до їхніх цілей. Ці твердження, підтверджені лише однією фотографією передбачуваного дрона.

Деякі аналітики припускають можливість появи дистанційно керованої версії легкої колісної платформи, озброєної вибухівкою, якою потенційно можуть керувати інші літальні дрони.

Хоча жодні конкретні докази не підтверджують нещодавні твердження російських військових джерел щодо передбачуваного використання цих безпілотників-камікадзе українськими військовими, характер розвитку стратегій ведення війни та все більша залежність від безпілотних систем у сучасних конфліктах підкреслює зростаюче значення технології безпілотників у сучасному світі.

Після вторгнення Росії 21 місяць тому роль безпілотних літальних апаратів у конфлікті значно зросла з поступовим поворотом до військово-морських і наземних можливостей безпілотників. Зараз різні ітерації надводних безпілотників становлять суттєву загрозу для російського Чорноморського флоту, тоді як нові легкі наземні безпілотники становлять потенційну загрозу через створення мінних загороджень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: