Україна модернізує бойові машини піхоти радянських часів

Підпишись на нас:

В умовах повномасштабної війни з Росією оборонна промисловість України продовжує розвиватися в виробництві нової зброї та модернізації існуючих систем озброєння.

Подробиці

Останні зображення в соцмережах демонструють чергову ітерацію модернізації бойових машин піхоти (БМП) радянських часів, які отримали додаткову броню та нову вежу.

Вежа дистанційна, оснащена 30-мм автоматичною гарматою КБП-2, 7,62-мм кулеметом, 30-мм автоматичним гранатометом, а також двома протитанковими ракетами «Бар’єр», встановленими з боків вежі.

Зображення Дениса Силіча модернізованої БМП-1
Зображення Дениса Силіча модернізованої БМП-1

Ця нова система озброєння, розроблена приватною українською компанією на ініціативній основі, була запатентована у 2023 році. Вона призначена покращити характеристики базової моделі БМП-1, підвищити вогневу потужність та купчастість вогневих засобів машини.

За даними Defense Express, модернізація БМП-1 є критично важливою справою через невідповідність 73-мм гармати 2А28 «Гром», яка має ручне (частково механізоване) заряджання та застарілі прицільні пристосування, які не відповідають сучасним вимогам бою.

Цей новий варіант модернізації є економічно ефективним методом модернізації та оновлення парку радянської техніки, яка перебуває на озброєнні української армії. Ця ініціатива має першочергове значення, оскільки українські сили продовжують цілодобово чинити опір чисельно та якісно переважаючим російським силам у складних обставинах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: