Найдорожчий кросовер на планеті викрали за 30 секунд за допомогою кабельної антени

Підпишись на нас:

Навіть найрозкішніші автомобілі у світі не вислизають від винахідливості любителів привласнити собі чужі речі. Заради досягнення своєї мети злочинці використовують всілякі хитрощі. І часом їхній винахідливості можна позаздрити.

Подробиці

Напередодні стало відомо про те, що автомобільні злодії викрали найдорожчий позашляховик на планеті всього за 30 секунд. Для цього їм знадобилася проста кабельна антена.

Інцидент стався у Великій Британії минулого понеділка. Викрадачі “викрали” машину вартістю понад 400 000 євро просто з парковки біля будинку її власника.

На кадрах з камери відеоспостереження видно, як чоловік у капюшоні тримає в повітрі кабельну антену обома руками, щоб відсканувати сигнал з ключів позашляховика, які, цілком ймовірно, перебували в будинку.

Тим часом другий зловмисник із передавачем ловить сигнал, сідає в машину і запускає її методом, відомим як “ретрансляція”. На все про все у них пішло всього 30 секунд.

Нагадаємо, системи безключового доступу влаштовані таким чином, щоб постійно передавати сигнал, який автомобіль розпізнає, коли до нього наближається власник із ключами. Це дає змогу оперативно розблокувати замки і запускати двигун машини.

Яка доля викраденого автомобіля – залишається тільки здогадуватися. Єдине, що відомо про нього, місцева поліція розслідує крадіжку і поки що не змогла відшукати машину.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: