Танки Leopard 1A5 можливо «прокачати», якщо додати італійський модуль Hitfact Mk.2

Підпишись на нас:

Посилаючись на інформацію, оприлюднену грецьким оборонним журналом «Defence Review», Міністерство національної оборони Греції робить значні кроки в напрямку модернізації свого військового потенціалу.

Подробиці

28 листопада 2023 року в Генеральному штабі сухопутних військ (GES) відбулася ключова нарада, на якій представники італійської оборонної компанії Leonardo представили свою пропозицію щодо модернізації грецьких танків Leopard 1A5. Хоча в повідомленні грецького міністерства не розкриваються конкретні деталі запропонованих рішень, існує припущення, що ця пропозиція може нагадувати пропозицію Бразилії в жовтні 2022 року, щодо модернізації їх Leopard 1A5.

Серед основних змін, там відбулася заміна бойової башти на вдосконалену баштову систему Hitfact Mk.2, здатну вмістити гармати калібру 105/52 або 120/45 мм. Башта Hitfact Mk.2 встановлена ​​на протитанкову машину підтримки Centauro II, яка зараз перебуває на озброєнні італійської армії.

Вежа Hitfact Mk.2 є значним прогресом у технологіях бронетехніки. Завдяки системі автоматичного завантаження він потребує скороченого по кількості екіпажу з 2-3 осіб. Ця вежа не тільки підтримує основне озброєння, але й містить 7,62-мм сполучений кулемет. Крім того, він може бути оснащений бойовою станцією Hitrole, придатною для кулеметів калібру 7,62 або 12,7 мм, і восьмикратним димовим гранатометом, що підвищує його оборонні можливості.

Шасі італійського танка Ariete 1 оснащене італійською вежею Leonardo Hitfact Mk.2
Шасі італійського танка Ariete 1 оснащене італійською вежею Leonardo Hitfact Mk.2

HITFACT® MkII знаменує значний прогрес у серії HITFACT®, відомої своєю бойовою ефективністю. Він виділяється як перша вежа великого калібру в усьому світі, яка оснащена гарматою основного бойового танка (MBT) високого тиску на колісній машині 8×8. Ця інноваційна конструкція вже впроваджена в понад 500 одиниць техніки, які використовуються різними арміями.

Розроблений з урахуванням модульності та легкості, HITFACT® MkII може вмістити як 105/52 мм нарізну, так і 120/45 мм гладкоствольну зброю, яка характеризується низькою силою віддачі. Що стосується додаткового озброєння, він пропонує різні конфігурації, включаючи 7,62-мм кулемет, встановлений співвісно з основною гарматою, і 12,7-мм кулемет, який можна встановити на шпильці. Цим кулеметом на шпильці можна керувати вручну або дистанційно за допомогою системи HITROLE® Light.

Цифрова система керування вогнем HITFACT® MkII включає стабілізовані електрооптичні приціли навідника та командира (обидва з ІЧ-камерами вдень та вночі та безпечним для очей лазерним далекоміром).

Потенційна модернізація танків Leopard-1A5 цими передовими системами, безсумнівно, підвищить оперативну ефективність і бойові можливості грецької армії. Цей крок вказує на прагнення Греції підтримувати потужні та сучасні оборонні сили, які відповідають її стратегічним військовим цілям у глобальному ландшафті безпеки, що швидко розвивається.

Міністерство національної оборони ще не прийняло остаточного рішення щодо прийняття пропозиції Леонардо. Оборонне співтовариство уважно спостерігає за цими подіями, оскільки вони знаменують вирішальний етап у модернізації військового майна Греції. Очікується, що подальші подробиці будуть оприлюднені після комплексної оцінки міністерством запропонованих модернізацій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: