Бундесвер замінює надіслані в Україну бронеавтомобіль Dingo на Dingo 2

Підпишись на нас:

Збройні сили Німеччини, Бундесвер, оприлюднили плани щодо заміни переданих раніше бронетранспортерів Dingo у складі Бундесверу, наданих Україні. Бундесвер має намір представити новий парк повністю захищених транспортних машин (ATF) під назвою Dingo 2.

Подробиці

Близько року тому Німеччина передала Україні загалом 50 автомобілів ATF. Наразі закуповується еквівалентна кількість 50 нових ATF, які, як очікується, будуть доступні для військ до кінця 2026 року.

Підписання відповідного рамкового контракту відбулося 29 листопада у Федеральному відомстві з обладнання, інформаційних технологій Бундесверу (BAAINBw) у співпраці з виробником KNDS. Цей проект отримав схвалення бюджетного комітету німецького Бундестагу. Окрім транспортної системи Dingo 2 у варіанті A4.1, проект закупівель включає широкий пакет запасних частин і логістики.

Dingo відноситься до категорії захищених командних і функціональних транспортних засобів (GFF) і забезпечує надійну службу вже понад 20 років. В даний час Бундесвер експлуатує понад 500 машин Dingo в різних версіях. Завдяки шасі Unimog він забезпечує маневреність і здатність проходити бездоріжжя.

Броня Dingo і відносно компактні розміри роблять його придатним для розгортання в густонаселених районах, що робить його дуже затребуваним для конвоїв або патрулювання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: