Як “вберегти” АКПП взимку: поради від експерта

Підпишись на нас:

Зимовий сезон є дуже важким для власників автомобілів з автоматичною коробкою передач. Саме в цю пору КПП зазначає найбільших пошкоджень. Саме тому потрібно притримуватись певних правил експлуатації «автомата».

Прогрівання

Мало хто знає, але прогрівання потребує не лише двигун, а й КПП. Включіть режим «драйв» і тримайте автомобіль на гальмах хоча б 30 секунд. Саме це буде відмінним прогрівом коробки. Якщо ви любите прогрівати двигун під час руху, то уникайте різких прискорень, поки двигун та коробка холодні.

Буксирування

Всі автомобілі з АКПП дуже чутливі до буксирування. Саме тому ми рекомендуємо утримуватись від таких дій. Також не бажано буксирувати інші автомобілі, якщо їх вага досить велика. Але якщо така ситуація трапилась, то не можна буксирувати зі швидкістю понад 50 км/год.

Буксування у снігу

Якщо ви потрапили до снігової пастки, то краще заспокоїтись і спробувати відкопати авто та почекати на допомогу колег. Адже самостійна допомога може пошкодити фрикціони та інші деталі АКП.

Механічні пошкодження

Будьте уважні, коли паркується чи заїжджаєте кудись по снігу. Адже під глибоким снігом може бути великий камінь, бетонна напівсфера або інша перешкода. Це може пошкодити АКПП.

Регулярне ТО

Не забувайте, що регулярне відвідування СТО не лише врятує ваш автомобіль, а й збереже ваші нерви та кошти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: