Україна може отримати танки M1 Abrams раніше

Підпишись на нас:

Україна може отримати американські танки M1 Abrams значно раніше, ніж оголошувалося раніше. У Пентагоні все ще не ухвалено остаточне рішення щодо варіанту постачання, повідомляє Breaking Defense з посиланням на високопосадовця американського Держдепу.

Подробиці

США досі не вирішили, які танки відправляти в Україну – нові, які ще потрібно буде виробити, або старі, що знаходяться на зберіганні. Остаточного рішення немає, хоча з моменту оголошення про потенційне постачання важкої бронетехніки в Україну пройшло вже близько місяця.

За словами першого заступника помічника держсекретаря з військово-політичних питань Стенлі Брауна, спочатку передбачалося, що 31 танк M1A2 Abrams для української армії буде вироблено в рамках нового контракту. Потім було запропоновано поставити танки зі зберігання, щоб не чекати тривалий час. Наразі обговорюється навіть варіант комбінованого постачання, в якому половина танків буде новою, а інша – “не дуже”. Такий крок потенційно прискорить постачання танків Києву.

«Потенційно вони можуть бути комбінацією побудованих і знятих з виробництва (…) У нас є Abrams на зберіганні. У нас є різні версії Abrams, деякі старіші (…) і я не знаю, які з них зрештою отримає Україна» – Заявив чиновник.

Тим часом не всі американські військові борються за передачу танків Abrams Україні, є й противники цього рішення. Основні причини, через які Київ не повинен отримати американські танки – вони можуть потрапити до рук російських військових, а також складність в експлуатації. Заявляється, що Україна не має спеціалізованої бази для обслуговування американських танків, а це робить їх фактично одноразовими.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: