Дав документи поліції та отримав штраф 17 000 грн: як не варто поводити себе з інспектором

Підпишись на нас:

В кожного водія, напевно, була ситуація, коли він давав свої документи в руки водієві, а той змушував водія підкорятись своїм розпорядженням.

Після цього водію потрібно чи не стрибати, щоб інспектор віддав назад його документи. Однак це незаконно, повідомляють юристи.

Згідно закону, водій може показати інспектору своє посвідчення з рук. Але віддавати його – необов’язково. Поліцейський після прочитання прізвища може відкрити на планшетібазу «Армор», набрати одним пальцем прізвище водія і вся інформація про документи та особу буде на екрані.

Юристи зазначають, що вже неодноразово стикались з такими ситуаціями, що поліцейські забирали у водія посвідчення, змушували їх виходити з авто, показувати всі свої речі, а потім наполягали на тому, щоб водій пройшов тест на стан сп’яніння. Коли водій через необачність відмовлялася це зробити, наслідки були фатальні. Як результат: він втратив право керування на 1 рік та оштрафований на 17 000 грн.

Тому юристи дають пораду: з машини краще не виходити, документи через вікно не віддавати. Але якщо іншого виходу немає, то слід виконувати незаконну вимогу поліції, але фіксувати ці дії, а потім оскаржувати їх та доводити незаконність у судах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: