Українських водіїв почали штрафувати на 30 000 грн: список порушень

Підпишись на нас:

Якщо ви водій власного авто або маєте таку професію, то вам просто необхідно знати про нові правила дорожнього руху на дорогах. Уже у 2024 році ці зміни будуть у чинних ПДР.

За невиконання їх вам доведеться сплатити немалу суму – 30 тис. грн. Стосуються вони нічної їзди, дрифтів (керованих заносів) та швидкості. Інформація про це з’явилася на офіційному порталі українського парламенту.

Якщо раніше при перевищенні швидкості водія могли не штрафувати за «зайвих» 20 км/год, то тепер вам випишуть штраф навіть за перевищення швидкості на 5 км від дозволеного.

За перевищення рівня шуму пропонується встановити штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів, тобто 17 тис. грн. А якщо водій вдруге порушить це правило, то прийдеться заплатити вже 34 тис. грн – 2000 неоподаткованих мінімумів.

Також під штрафні санкції попадає і дрифт. За перше порушення — штраф 8500 грн, за повторне – 17000 грн. Також водія можуть позбавити права керування транспортним засобом від 6 місяців до 1 року.

Як відомо, на території ЄС хочуть заборонити нічну їзду. Юним водіям буде заборонено їздити з 0:00 до 6:00. Такі правила стосуватимуться не тільки іноземців, а й українців, які зараз перебувають за кордоном. Ці обмеження допоможуть уникнути ДТП через відсутній досвід у деяких водіїв.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: