ЄС до 2035 року відмовиться від авто з двигунами внутрішнього згоряння: як це вплине на українців

Підпишись на нас:

У ЄС з 2035 року буде заборона на авто з двигунами внутрішнього згоряння. Це рішення було очікуваним, адже деякі країни члени ЄС вже внесли відповідні зміни до своїх законодавств.

Окремі європейські виробники офіційно заявили, що зупиняють виробництво автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Окремі фірми планують до кінця 2025 вже зупинити виробництво. До прикладу, завод BMW, що розташований у Німеччині, заявив, що в 2024 році припиняє виготовляти нові машини з такими двигунами внутрішнього згоряння.

Тому дане рішення було очікуваним для Європейського союзу. Вже сьогодні спостерігаються зміни на світовому ринку, тому це дає свій відбиток і на українському ринку. Тренд на електромобілі набирає обертів давно, Україна також слідує цій тенденції.

На сьогодні в Україні зареєстровано більше 50 тисяч електрокарів. Це свідчить про те, що попри війну та проблеми з електроенергією, українці всерівно надають перевагу екологічному транспорту. Згідно статистики, в Україні зростає кількість власників електрокарів. 

Цікаво, що у 2022 році продажі електромобілів зросли в півтори рази, а власниками авто стало 10,5 мільйона водіїв. У разі, якщо  до 2035 року на європейському ринку зникнуть двигуни внутрішнього згоряння, то українці будуть залежні від виробників, які почнуть пропонувати авто виключно на електроприводі.

В Україні також були відповідні екологічні ініціативи, але ситуація не дозволяє перейти на даний автотранспорт. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: